Thursday, 4 August 2011

3ramadhan

Pulang jam 530 tapi jem tahap gaban menyebabkan kami smpai agak lewat dan tak sempat ke rumah mak lang untuk mengambil bubur lambuk yang dipialang kan kepada kami.
Ke bazar membeli nasi lemak dan epok2 sardin (yummy).
'bos' memberi pelepasan hari ni untuk tidak masak kerana lauk semalam masih ada.
Untuk mengelakkan pembaziran dan pemenuhan peti ais,ibu hanya masak nasi dan goreng sawi.
(lauk berbuka a.k.a dinner kami : ayam masak tomato smlm,sambal telur dan sawi goreng)
Pagi ini ibu membekalkan sardin masak lemak dgn kentang (bekalan lunch dina & umar)



Pancake with choc & choc rice (breakfast dina & umar)




Petang ni bercadang nak masak daging,tapi masak ape yek?adehh..

posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. huhu...tgh pose...sedap aje smua nye...heheh

    ReplyDelete
  2. haaa...menarik gak tu...alahai..kecuq ayaq liuq..

    ReplyDelete
  3. apa kata masak Daging Masak Palembang. best tau... ala-ala rasa kari, tp x guna kari.

    ReplyDelete
  4. ooo...x penah dgr...tp boleh cr & try...thanx Tini

    ReplyDelete